Sunday, 22 July 2018

Saturday, 21 July 2018

Gold Bar Public Gold design jenis BungaMas

Ini variasi gold bar Public Gold design BungaMas. Memang sangat cantik dan kemas pembuatannya.

Cara untuk memiliki mudah Gold Bar Public Gold design jenis BungaMas;

1) Buka order, buat payment, stock dah ready boleh collect terus.

2) Buka order, pilih bayaran secara ansuran 4 kali (50gram, 20gram, 10gram) atau 10 kali (100gram), Selesai payment dan stock dah ready boleh terus collect.

3) Beli melalui akaun emas, kumpul sikit-sikit (by gram), capai target gram, stock ready terus boleh collect.



Ada bajet boleh terus bukak order.

Atau boleh pilih item ikut bajet, saya bantu bukak kan order.

Nak tahu lebih lanjut boleh terus wasap saya;

NIZAM PG005353 +60136408906
.
#goldbar #bungamas #publicgold #akaunemasgap

Friday, 20 July 2018

Thursday, 12 July 2018

5 tips simpan emas 1 gram 1 bulan

*5 TIPS SIMPAN EMAS 1 GRAM 1 BULAN*
__

Tips 1 

Target simpan emas1 gram 1 bulan sebagai "forgotten saving" (simpanan untuk dilupakan). Simpan, dan lupakan. Duit simpanan lain boleh disimpan di tempat lain seperti Tabung Haji atau ASB. 

Tips 2 

Setiap kali dapat gaji, terus beli 1 gram emas. Jangan tunggu duit Iebih baru nak menyimpan sebab memang tak akan ada duit Iebih. Disiplin menyimpan yang betul; "simpan dulu belanja selebihnya" bukan "belanja dulu simpan selebihnya". 

Tips 3 

Jangan tunggu harga terbaik. Kalau tunggu pun selalunya tak berbaloi dengan risiko duit itu bocor. Takut-takut nanti, bila harga dah rendah, duit pula yang habis! 

Tips 4 

Beli emas melalui kaedah Akaun Emas GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold. Itu kaedah termudah dan termurah di Malaysia buat masa ini bagi sesiapa nak simpan 1 gram 1 bulan. 

Tips 5 

Bila cukup 6 gram, keluarkan gold bar 5 gram sekeping dan simpan dalam dompet! Guru emas saya En. Syukor Hashim cadangkan buat begini supaya terasa aura dan keseronokkan simpan emas! Memang "feel" akan berbeza. la mempengaruhi minda separa sedar supaya kumpul lebih banyak kepingan emas! InsyaAllah 

Sesiapa yang nak mulakan simpanan sebulan 1 gram emas Public Gold, wasap Aiz ya 😃. 


Aiz Kamal
Pirority Dealer PG (PG74189) 
📱013-9541687

Paksa diri buat simpanan

*PAKSA DIRI BUAT SIMPANAN*

Zaman sekarang ni kita dah tak boleh tunggu lebihan pendapatan kita baru nak menyimpan tapi KENA PAKSA DIRI UNTUK BUAT SIMPANAN.

Bagaimana?

Cukup sekadar paksakan diri untuk buat simpanan sebulan 1 gram emas dan lupakan. Disiplinkan diri secara istiqamah untuk menabung emas.

Kenapa tidak tabungkan duit saja?

Bukan tak nak bagi tabungan duit tapi selalunya yang menabung duit PASTI AKAN GAGAL sebabnya memang di awal bulan akan menabung RM200 tapi bila pertengahan bulan pasti akan keluarkan RM150 betul tak?

Duit mudah sangat bocor. Tapi berlainan dengan emas. Emas susah hendak bocor dan emas mengekalkan nilainya sepanjang zaman.

Bagaimana cara mudah untuk menabung emas sebulan 1 gram?

Mudah sahaja kita boleh buat tabungan melalui GAP-AKAUN SIMPANAN EMAS. Paksa dari bermula sekarang SIMPAN DULU BARU BELANJA. Cukup sekadar sebulan 1 gram secara istiqamah dan LUPAKAN.

Selepas 5 tahun mesti anda akan bahagia dan sangat menghargainya.

Hargailah titik peluh kita dengan menyimpannya sedikit untuk masa depan kita.

1 Keluarga 1 kilo

*1 KELUARGA 1 KILOGRAM EMAS*

Target simpan emas sampai cukup #1keluarga1kilogram . Jumlah tu insyaAllah cukup sebagai pelindung kekayaan untuk sebuah keluarga. 

Nak ada 1 kilogram emas, mulakan dulu dengan #1gram1bulan melalui #AkaunEmasGAP Public Gold. Jangan tunggu duit banyak baru nak beli emas. Tetapi mulakan dulu walaupun hanya 1 gram. 

Mulakan hari ini. Nanti sedar-sedar dah ada 10 gram, 100 gram, dan 1,000 gram! InsyaAllah. Simpan sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit.

Gold bar 1 kilogram ini sesuai untuk sesiapa yang memiliki berkilo-kilogram emas. Siapa yang hanya ada 1 kilogram emas, saya syorkan pecahkan kepada item yang lebih kecil, dengan kombinasi pelbagai item dari 10 gram, 20 gram, 50 gram, 100 gram dan 250 gram.

Bila nak pakai duit, boleh gadai atau jual sikit-sikit.

Itu tip ringkas bagi siapa ada cita-cita nak memiliki 1 kilogram emas.

#BukuWangEmas

En Zulkifli Shafie
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...