Wednesday, 31 May 2017

Trend Harga GAP April 2017

Trend harga GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold 1gram 24K/999.9


Harga Emas GAP tidak termasuk caj premium


Berminat buka akaun GAP, Whatsapp Zam 0136408906 selaku pemudah cara anda untuk simpanan emas 🎉


APRIL 2017

1 April 2017 = RM191/g↔
2 April 2017 = RM191/g↔
3 April 2017 = RM191/g↔
4 April 2017 = RM192/g⬆
5 April 2017 = RM192/g↔
6 April 2017 = RM191/g⬇
7 April 2017 = RM192/g⬆
8 April 2017 = RM194/g⬆
9 April 2017 = RM192/g⬇
10 April 2017 = RM192/g↔
11 April 2017 = RM192/g↔
12 April 2017 = RM195/g⬆
13 April 2017 = RM196/g⬆
14 April 2017 = RM197/g⬆
15 April 2017 = RM196/g⬇
16 April 2017 = RM196/g↔
17 April 2017 = RM196/g↔
18 April 2017 = RM197/g⬆
19 April 2017 = RM197/g↔
20 April 2017 = RM195/g⬇
21 April 2017 = RM195/g↔
22 April 2017 = RM196/g⬆
23 April 2017 = RM196/g↔
24 April 2017 = RM196/g↔
25 April 2017 = RM194/g⬇
26 April 2017 = RM193/g⬇
27 April 2017 = RM192/g⬇
28 April 2017 = RM192/g↔
29 April 2017 = RM192/g↔
30 April 2017 = RM193/g⬆

Berminat, terus contact saya.


 ----------------------------------------------

Mohd Nizam / 0136408906

Introducer PG Code : PG005353

PublicGold Dealer

----------------------------------------------



#SebulanSegramJadilah

#SetahunDapatDuaBelasGram

#BertahunTahunDapatBergramGram


JOM SIMPAN EMAS & Selamat Berpuasa

Trend Harga GAP March 2017

Trend harga GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold 1gram 24K/999.9


Harga Emas GAP tidak termasuk caj premium


Berminat buka akaun GAP, Whatsapp Zam 0136408906 selaku pemudah cara anda untuk simpanan emas 🎉


MARCH 2017

1 March 2017 = RM193/g⬇
2 March 2017 = RM192/g⬇
3 March 2017 = RM191/g⬇
4 March 2017 = RM189/g⬇
5 March 2017 = RM190/g⬆
6 March 2017 = RM190/g↔
7 March 2017 = RM189/g⬇
8 March 2017 = RM188/g⬇
9 March 2017 = RM186/g⬇
10 March 2017 = RM186/g↔
11 March 2017 = RM186/g↔
12 March 2017 = RM186/g↔
13 March 2017 = RM186/g↔
14 March 2017 = RM186/g↔
15 March 2017 = RM186/g↔
16 March 2017 = RM186/g↔
17 March 2017 = RM190/g⬆
18 March 2017 = RM190/g↔
19 March 2017 = RM190/g↔
20 March 2017 = RM190/g↔
21 March 2017 = RM191/g⬆
22 March 2017 = RM192/g⬆
23 March 2017 = RM192/g↔
24 March 2017 = RM192/g↔
25 March 2017 = RM192/g↔
26 March 2017 = RM192/g↔
27 March 2017 = RM191/g⬇
28 March 2017 = RM192/g⬆
29 March 2017 = RM192/g↔
30 March 2017 = RM192/g↔
31 March 2017 = RM191/g⬇

Berminat, terus contact saya.

 ----------------------------------------------

Mohd Nizam / 0136408906

Introducer PG Code : PG005353

PublicGold Dealer

----------------------------------------------


#SebulanSegramJadilah

#SetahunDapatDuaBelasGram

#BertahunTahunDapatBergramGram


JOM SIMPAN EMAS & Selamat Berpuasa

Trend Harga GAP Feb 2017

Trend harga GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold 1gram 24K/999.9


Harga Emas GAP tidak termasuk caj premium


Berminat buka akaun GAP, Whatsapp Zam 0136408906 selaku pemudah cara anda untuk simpanan emas 🎉


FEBRUARI 2017

1 Feb 2017 = RM188/g ⬆
2 Feb 2017 = RM186/g ⬇
3 Feb 2017 = RM189/g ⬆
4 Feb 2017 = RM189/g ↔
5 Feb 2017 = RM189/g↔
6 Feb 2017 = RM189/g↔
7 Feb 2017 = RM190/g⬆
8 Feb 2017 = RM191/g⬆
9 Feb 2017 = RM191/g↔
10 Feb 2017 = RM190/g⬇
11 Feb 2017 = RM190/g↔
12 Feb 2017 = RM190/g↔
13Feb 2017 = RM190/g↔
14 Feb 2017 = RM189/g⬇
15 Feb 2017 = RM189/g↔
16 Feb 2017 = RM189/g↔
17 Feb 2017 = RM191/g⬆
18 Feb 2017 = RM191/g↔
19 Feb 2017 = RM191/g↔
20 Feb 2017 = RM191/g↔
21 Feb 2017 = RM191/g↔
22 Feb 2017 = RM191/g↔
23 Feb 2017 = RM190/g⬇
24 Feb 2017 = RM192/g⬆
25 Feb 2017 = RM193/g⬆
26 Feb 2017 = RM194/g⬆
27 Feb 2017 = RM194/g↔
28 Feb 2017 = RM194/g↔

Berminat, terus contact saya.

 ----------------------------------------------

Mohd Nizam / 0136408906

Introducer PG Code : PG005353

PublicGold Dealer

----------------------------------------------


#SebulanSegramJadilah

#SetahunDapatDuaBelasGram

#BertahunTahunDapatBergramGram


JOM SIMPAN EMAS & Selamat Berpuasa

Wednesday, 26 April 2017

Kalau kurang displin menyimpan cuba displinkan diri Simpan emas dengan GAP


Public Gold ada kaedah pembelian emas secara Easy Payment Purchase (EPP).


​Secara mudahnya, ia pembelian emas ansuran yang patuh syariah. (akad qabd berlaku ketika ambil emas di branch bukan ketika transfer duit bulan-bulan).

Boleh rujuk certification of shariah products EPP disahkan patuh syariah oleh Amanie Advisor.

Kaedah EPP ni bermanfaat bagi sesiapa nak DISIPLINKAN DIRI menyimpan emas.

Kaedah tu untuk PAKSA diri sendiri bayar emas yang kita book tu setiap bulan.

Lepas habis bayar ansuran selama 4 bulan atau 10 bulan, baru dapat emas.

Terbaik untuk yang susah disiplin menyimpan melalui kaedah GAP.

Sbb kalau guna kaedah GAP kita tak dipaksa untuk disilplin. Tapi kaedah EPP kita dipaksa.

Kadang-kadang orang mudah untuk bayar hutang tapi susah utk buat simpanan. Kan?

Ia juga seolah-olah beli emas pada masa depan dengan harga hari ini.

PUBLIC GOLD SESUAI UTK SEMUA LAPISAN UMUR DAN SEMUA GOLONGAN.

Pilih saja kaedah yg sesuai untuk kita. Yang penting buat simpanan emas fizikal ya.

----------------------------------------------
Mohd Nizam / Wasap 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

Harga Emas Semasa dalam 60 Hari



----------------------------------------------
Nizam / Wasap 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

Monday, 17 April 2017

3 Posisi Pembeli Emas Fizikal


​----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------
Boleh beli mengikut kaedah  full payment atau kaedah - EPP atau kaedah GAP.
Beli ikut kemampuan masing-masing.
Belian yang bukan menghabiskan duit anda tapi belian yang mengandakan wang anda.

Yang menunggu terus menunggu.
Yang mengkaji, teruskan kajian. Harga terus melonjak naik.

Senang kalau nak beli terus -register kat sini -----> http://bit.ly/2jhuvUC

Tuesday, 11 April 2017

Rakyat Malaysia memang mengalami kebocoran wang

Ternyata kenyataan ini benar.  Duit memang senang bocor kalau tidak pandai jaga. Kalau tidak disimpan dalam akaun, kena simpan di tempat yang susah dikeluarkan.

Simpan emas adalah salah satu dari cara untuk mengelak kebocoran.

Sahabat saya mengendalikan servis part time pada hujung minggu, setiap minggu beliau dapat menukarkan pendapatan part time kepada 1 gram emas.

Memamg hebat, sebulan dah ada 4 gram emas. Kalau setahun, dah 48 gram.

Wah berbaloi tu sangat.

Tak percaya tengok artikel ini.



Saturday, 8 April 2017

Saya beli EMAS sebagai Forgotten Saving

Ramai orang senang mengalami kebocoran wang apabila duit ada ditangan.

Ramai buat part time dan dapat income bagus tapi still bocor.

At the end of the day, duit tu tak tahu kemana pergi nya.

Memang problem kan. Duit panas kata orang.

Satu hal lagi kalau duit ada di tangan atau di akaun ATM, maka memang gatallah tangan untuk keluar dan shopping.

Mula ingat window shopping tetapi akhir memang shopping sakan.

Shopping mall pulak, tumbuh bagai cendawan di area Klang Valley.

Tak pi Pavilion kat KL, pi IOI City Mall kat Putrajaya.  Memang kelas shopping kat sini.

Tapi yang tak enaknya, duit memang bocor la.

Cabaran paling besar seseorang dalam membina kekayaan ialah melawan nafsu suka berbelanja.

Sememang fitrah manusia memang suka berbelanja. Ini memang tidak boleh dinafikan.

Masalah kebocoran wang (belanja berlebihan) akan berlaku bila ia tidak dikawal sebaiknya.

Cara terbaik untuk mengelak dari perkara ini berlaku, seseorang tu perlu ada akaun simpanan yang mudah dilupakan. (forgotten saving)

Tapi kebanyakkannya tiada akaun simpanan yang boleh dilupakan, sebaliknya buat-buat LUPA untuk menyimpan.

Kaedah lain untuk elak kebocoran wang ialah dengan tukarkan duit jadi emas.

Emas dapat elak nafsu berbelanja sebab bila dah tukar jadi emas perasaan sayang untuk jual semula akan timbul dan seronok kumpul banyak-banyak.

Tak caya, cuba dulu walaupun segram untuk merasai feel dia..  Cuba save segram dulu sebulan. Lama-lama jadi geram nak saving banyak-banyak.

Memang syok ada emas, lain macam sikit daripada ada saving yang senang bocor.

----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

Senang kalau nak beli terus -register kat sini http://bit.ly/2jhuvUC


Thursday, 6 April 2017

Emas Reserve Negara Vs Reserve Keluarga


​Mulakan Hari ini dengan 1 gram, anda lebih menghampiri 1kilogram berbanding semalam

----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------


Wednesday, 5 April 2017

Buat Simpanan EMAS dengan GAP

Bagi yang nak buat simpanan tapi bajet ciput boleh mula dengan simpan emas fizikal, mula kan dengan Gold Accumulation Program (GAP) di Public Gold.
Apa itu GAP?

​Satu inisiatif Public gold untuk mereka yang nak mulakan simpanan emas pada harga jimat. Terutamanya mereka yang ada bajet kecil, anda boleh mula simpan emas walaupun sekecil 1gram.
Dengan GAP anda akan dapat:
# beli emas harga rendah/murah/jimat.
# emas ketulinan 999.9, bertaraf LBMA serta tiada sebarang GST.
# nak simpan di public gold percuma pom boleh
# nak withdraw emas anda bila bila masa pun boleh.
# nak buat akaun bersama pom boleh ( ibu bapa & anak )
# nak beli dinar,jongkong emas dgn jimat, beli menggunakan GAP.
# boleh ambil emas anda mana mana cawangan Public gold seluruh malaysia.
===========================
Jom wasap dengan saya laju laju.
----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------
Beli ikut kemampuan masing-masing. Belian yang bukan menghabiskan duit anda tapi belian yang mengandakan wang anda.
Yang menunggu terus menunggu. Yang mengkaji, teruskan kajian.
Harga terus melonjak naik.

Adakah Emas kalis INFLASI

BENARKAH EMAS KALIS INFLASI?

Emas dikatakan aset kalis inflasi.

Inflasi maksudnya kuasa beli duit kita makin susut. Kalau inflasi 5%, maksudnya kuasa beli duit susut 5% berbanding tahun sebelumnya.


​Kalau simpan duit dalam akaun Tabung Haji dan kita mendapat dividen 5%, maksudnya nombor dalam akaun bertambah tapi hakikatnya kekayaan kita tak bertambah. Kalau kenaikan gaji tak sampai 5%, maksudnya kita lebih miskin dari tahun sebelumnya walaupun `nombor` gaji kita telahpun bertambah.

Kita perlu bayar duit 5% lebih banyak untuk dapatkan barang yang sama berbanding tahun sebelumnya.

Benarkah Emas Kali Inflasi?

Tentang "kalis inflasi" ini, pakar-pakar berbeza pendapat.

Walaupun ada yang berpendapat emas adalah aset yang hanya kalis hiperinflasi, bukan kalis inflasi. Tetapi saya berpegang kepada pendapat yang mengatakan emas memang aset yang kalis inflasi.

Mereka yang berpendapat emas bukan kalis inflasi atas perbandingan pergerakan harga emas dunia berdasarkan wang kertas US Dollar sedangkan inflasi wujud sebab duit kertas tiada nilai sebenar. Nilainya berubah-ubah berdasarkan;

berapa banyak mata wang itu dikeluarkan / dicetak (money supply)jumlah permintaan terhadap sesuatu mata wang

Harga Barang Pasti Naik

Jadi secara asasnya, kenaikan harga barang dalam jangka panjang adalah satu kepastian, bukan disebabkan faktor "permintaan dan penawaran" kepada barangan itu sendiri, tetapi sebab nilai duit kertas yang sentiasa merosot. Duit kertas itu sendiri gagal memenuhi fungsi sebenar duit sebab;

ia tidak mampu menyimpan nilaiia tidak mampu menjadi unit pengukur sebab nilainya berubah-ubahia gagal menjadi medium transaksi yang adil sebab nilainya yang berubah-ubah itu.

Tetapi berbeza dengan emas. Nilai emas dipegang kukuh oleh berat dan ketulenannya sendiri. Simpanlah beribu tahun sekalipun, nilainya kekal.

Nisbah 1 Dinar Seekor Kambing

Sebagai contoh nisbah 1 ekor kambing dan 1 dinar (emas 4.25 gram) boleh dikatakan kekal sejak 1400 tahun dulu sampai sekarang. Dengan emas 1 dinar hari ini, kita masih mampu membeli seekor kambing. Walaupun kambing ada banyak jenis dan saiznya, tapi 1 dinar itu masih munasabah ditukarkan dengan seekor kambing.

Jadi dalam situasi ini, berapa peratuskah kadar inflasi (kenaikan harga kambing) sejak 1400 tahun dulu berbanding emas (kalau emas dijadikan unit pengukur nilai)?

Jawabnya ialah 0%.

Kredit : Zulkifli

----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

Wednesday, 1 February 2017

Motivasi 1 gram 1 bulan

1. Kalau sudah kahwin, berpakat dengan suami atau isteri dalam RM100
seorang untuk beli emas 1 gram. Kalau lebih lagi bagus.

2. Rencana masa depan anak-anak dari sekarang. Simpan emas untuk
mereka dari sekarang. Nanti tidak perlu lagi buat pinjam PTPTN pada
akan datang.

3. Yang ada bisnes kecil-kecilan jual tudung, jual produk makanan
kesihatan, bisnes online untung dari berniaga cepat-cepat beli emas.
Nampak sikit mana hala tuju duit dari untung bisnes kita.

4. Yang selalu buat overtime lagi la boleh tukar hasil overtime kepada
emas. Nampak la sikit mana hasilnya suku sembam kita. Apa guna buat
kerja lebih masa kalau duit asyik habis je.

5. Kita yang dah biasa simpan duit sangat mudah cucuk mesin atm bila
keluar. Apa kata tukar bentuk simpanan kepada emas pulak. Pasti terasa
sayang nak guna atau pajak jika tak terdesak. Emas selamat, duit pun
selamat tidak dibelanjakan.

6. Pelaburan emas bukan untuk jadikan kita cepat kaya, ianya pelaburan
untuk jaminan masa depan kita.

Letakkan azam dalam diri untuk mulakan simpanan emas setiap bulan.
Lebih baik kecil nilainya daripada tiada langsung.


Whatsapp: 0136408906
PG Dealer Zam

Thursday, 26 January 2017

LANGKAH REGISTER GAP



Untuk membeli mengikut kaedah GAP, anda boleh ikut langkah ni:

1) Bank in @ transfer duit

Masukkan duit ke akaun PG mengikut harga per gram di www.publicgold.com.my. Kalau hari ni RM186

No akaun 5571 3923 8048 (Maybank), Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga akan disemak sehari sekali jam 12.00 mlm)

2) Whatsapp & email Maklumat


​Whatsapp maklumat ke 017-4866 916 (No Hp PG bahagian GAP), taip :

a. Nama penuh:
b. No ic:
c. No telefon:
d. Email:
e. Jumlah yang dibank in:
f. Tarikh bank in:
g. Masa bank in:
h. Introducer : PG005353  MOHD NIZAM

(Attach-kan lagi skali slip byrn tu supaya utk PG sahkan byrn. Slip bayaran tu kena simpan baik-baik untuk rujukan masa depan)

KALAU TAK PAKAI WHATSAPP

Emailkan slip bayaran ke gap@publicgold.com.my bersama maklumat

ecmnije(a)yahoo.com utk memudahkan saya follow up PG (jika perlu)

3) Cek GAP Statement

Tunggu PG proses dlm masa 2 HARI BEKERJA.

Kalau dh dpt email dan PG CODE dr PG, login website utk cek GAP Web Statement.

Gunakan NO IC tanpa (-) PASSWORD. Dan PG CODE sebagai USERNAME.

Kalau tidak terima juga statement tu, boleh follow up dgn PG.

(Bila-bila nak keluarkan emas tu, datang di office PG tunjuk i/c & bayar caj premium je. Call dulu sebelum datang)

Wednesday, 25 January 2017

LANGKAH REGISTER GAP

Untuk beli mengikut kaedah GAP, ikut langkah ni:

1) Bank in @ transfer duit

Masukkan duit ke akaun PG mengikut harga per gram di
www.publicgold.com.my. Kalau hari ni RM186

No akaun 5571 3923 8048 (Maybank), Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga disemak sehari sekali jam 12.00 mlm)

2) Whatsapp & email Maklumat

Whatsapp maklumat ke 017-4866 916 (no Hp PG bahagian GAP), taip :

a. Nama penuh:
b. No ic:
c. No telefon:
d. Email:
e. Jumlah yang dibank in:
f. Tarikh bank in:
g. Masa bank in:
h. Introducer : PG005353 MOHD NIZAM

(Attach-kan lagi skali slip byrn tu supaya utk PG sahkan byrn. Slip
bayaran tu kena simpan baik-baik untuk rujukan masa depan)

KALAU TAK PAKAI WHATSAPP

Emailkan slip byrn ke gap@publicgold.com.my bersama maklumat

ecmnije(a)yahoo.com utk memudahkn sy follow up PG (jika perlu)

3) Cek GAP Statement

Tunggu PG proses dlm masa 2 HARI BEKERJA.

Kalau dh dpt email dan PG CODE dr PG, login website utk cek GAP Web Statement.

Gunakan NO IC tanpa (-) PASSWORD. Dan PG CODE sebagai USERNAME.

Kalau tidak terima juga statement tu, boleh follow up dgn PG.

(Bila-bila nak keluarkan emas tu, datang di office PG tunjuk i/c &
bayar caj premium je. Call dulu sebelum datang)

Trend Harga GAP Jan 2017

Trend harga GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold 1gram 24K/999.9

Harga Emas GAP tidak termasuk caj premium


​Berminat buka akaun GAP, Whatsapp Zam 0136408906 selaku pemudah cara anda untuk simpanan emas 🎉

JANUARI 2017

1  Jan 2017 = RM179/g ↔
2  Jan 2017 = RM179/g ↔
3  Jan 2017 = RM179/g ↔
4  Jan 2017 = RM180/g ⬆
5  Jan 2017 = RM182/g ⬆
6  Jan 2017 = RM184/g ⬆
7  Jan 2017 = RM183/g ⬇
8  Jan 2017 = RM183/g ↔
9  Jan 2017 = RM184/g ⬆
10 Jan 2017 = RM184/g ↔
11 Jan 2017 = RM186/g ⬆
12 Jan 2017 = RM184/g ⬇
13 Jan 2017 = RM187/g ⬆
14 Jan 2017 = RM186/g ⬇
15 Jan 2017 = RM186/g ↔
16 Jan 2017 = RM186/g ↔
17 Jan 2017 = RM187/g ⬆
18 Jan 2017 = RM189/g ⬆
19 Jan 2017 = RM188/g ⬇
20 Jan 2017 = RM186/g ⬇
21 Jan 2017 = RM187/g ⬆
22 Jan 2017 = RM188/g ⬆
23 Jan 2017 = RM188/g ↔
24 Jan 2017 = RM188/g ↔
25 Jan 2017 = RM188/g ↔
26 Jan 2017 = RM186/g ⬇

JAN PROMO TO BE DEALER
•••••••••••••••••••••••••••••••••••
Open to all. Pembelian GAP 50 gram, anda layak jadi DEALER.

Berminat, terus contact saya.

#SebulanSegramJadilah
#SetahunDapatDuaBelasGram
#BertahunTahunDapatBergramGram

JOM SIMPAN EMAS & Happy New Year 2017 semua

Tips untuk memiliki Aset Setiap Bulan


Saya doakan anda semua mendapat keberkatan dari apa saja sumber pendapatan anda pada bulan ini.

Saya ingin berkongsi 1 tip bagaimana anda boleh memanfaatkan pendapatan anda supaya ia tidak bocor dan kekal lebih lama.



Apa saja gaji atau pendapatan anda, asingkan terus sekurang-kurangnya 10% daripadanya untuk ditukarkan kepada aset mampu milik yang bernilai tinggi seperti emas.

Dengan cara ini, gaji anda tidak habis, simpanan anda kalis inflasi dan anda mula mengumpul aset sebagai harta bulan demi bulan.

Anggap saja ia adalah simpanan untuk dilupakan atau forgotten saving.

Percayalah, satu hari nanti anda sendiri akan terkejut dengan harta yang anda ada walaupun gaji kita tidak sebesar mana.

Selamat mencuba!

* Share dari PG Group

Zam / 013.6408906

Emas akan mencecah RM503

Sudah lama jangkaan emas akan mencecah harga RM400 ke RM500 tetapi belum sampai ke tahap itu lagi.

Walaubagaimanapun, mungkin ini adalah masa untuk anda menyimpan nya. sedikit demi sedikit.

Harga hari ini RM186/gm pada 26.1.2017



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...